Stiri si noutati

Compania Smithfield Foods din SUA va investi peste 850 milioane dolari in Rom?nia

Compania Smithfield Foods din Statele Unite, care a cumparat recent fostul Comtim, intentioneaza sa investeasca in Romania 850 de milioane dolari, facand astfel din tara noastra in urmatorii cinci ani un exportator net de alimente, a anuntat presedintele Traian Basescu. ?eful statului roman s-a intalnit la San Francisco cu reprezentantii companiei americane, cel mai mare producator de produse alimentare din SUA.

Astfel, compania urmeaza sa creeze in Romania circa 200 de ferme de crestere a porcilor, pe care sa le finanteze, pentru inceperea productiei, pentru inceperea cresterii animalelor, ferme private, administrate si in proprietatea unor cetateni romani, care se angajeaza ca dupa ce primesc finantarea sa isi puna fermele pe picioare, sa furnizeze carnea de porc pentru Smithfield.

"Este un mod de a face afaceri tipic american, un mod de a face afaceri care eu sper sa aiba succes in Romania, pentru ca ar pune in valoare si potentialul pe care noi il avem din punct de vedere agricol si, in acelasi timp, ar crea oportunitati de afaceri pentru foarte multi romani", a declarat presedintele Traian Basescu, la revenirea din SUA.

?eful statului a avut ca obiectiv pentru vizita la San Francisco o prezentare a oportunitatilor de investitii in Romania pentru marile companii americane, pentru companiile din statul California, in mod deosebit.

Este cunoscut faptul ca din comertul exterior al Romaniei cu SUA 75 la suta se realizeaza cu firme din statul California. Din acest motiv a fost si dorinta presedintelui de a face o prezentare a Romaniei si pentru alte firme care au afaceri in Romania, nu numai pentru cele deja existente.

"A fost o intalnire foarte buna in care cei care isi desfasoara activitatea in Romania au constatat si au sustinut imbunatatirea consistenta a mediului de afaceri romanesc, si au subliniat efectul extraordinar de bun pentru investitorii straini al introducerii taxei unice", a precizat Traian Basescu.

In context, seful statului a exemplificat cu situatia firmei Solectron, care isi punea problema reducerii capacitatilor de productie in zona Timisoara inainte de introducerea taxei unice, iar in momentul de fata decizia pe care i-au comunicat-o sefului statului roman este de extindere a activitatii, a investitiei din Timisoara.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *