Stiri si noutati

Daimler Chrysler a abandonat planurile privind constructia unei uzine in Rusia

Grupul auto germano-american DaimlerChrysler AG a anuntat miercuri ca a decis sa renunte, temporar, la proiectul referitor la constructia unei uzine Mercedes in Rusia, informeaza AFP.
            Constructorul auto a precizat ca a intrerupt negocierile cu guvernul rus.
             "La aceasta ora nu sunt indeplinite conditiile pentru a produce automobile Mercedes in Rusia", a indicat purtatorul de cuvant al grupului DaimlerChrysler. Cei de la DaimlerChrysler aveau in vedere asamblarea de autovehicule Mercedes in Rusia pe baza colectiilor de piese de tip CKD ("completely knocked down").                         
            Cu toate acestea, proiectul uzinei Mercedes din Rusia era deja intr-o faza destul de avansata. In luna mai 2005, dupa o intalnire cu presedintele rus Vladimir Putin, directorul general de la DaimlerChrysler, Jürgen Schrempp, s-a declarat optimist in ceea ce priveste sansele deschiderii acestei prime uzine a grupului DaimlerChrysler in Rusia.
            Potrivit unei surse din interiorul concernului auto, planurile celor de la DaimlerChrysler au fost abandonate din cauza tensiunilor ivite in interiorul guvernului rus intre partizanii si opozantii unei implantari a grupului Mercedes pe piata rusa. Potrivit aceleasi surse, mai multi membri ai administratiei Putin se tem ca daca Mercedes va construi o uzina in Rusia vor disparea taxele consistente pe care autoritatile ruse le strang in prezent de pe urma automobilelor Mercedes importate.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *