Stiri si noutati

Elvetia va acorda Rom?niei 1,9 milioane euro

Guvernul Confederatiei Elvetiene va sprijini Romania cu o finantare de 1,9 milioane euro, pentru realizarea proiectului Centrul pentru Dezvoltarea Durabila a intreprinderilor din Romania, cu un cost total de 2,122 milioane euro, a anuntat miercuri Sulfina Barbu, ministrul mediului si gospodaririi apelor. 

 In acest sens, a fost semnat la Bucuresti un acord intre ES Ambasadorul Confederatiei Elvetiene in Romania, Jean-Claude Richard, si ministrul mediului, Sulfina Barbu.

 Infiintarea Centrului are ca scop promovarea modelelor durabile de productie in cadrul intreprinderilor industriale in vederea cresterii competitivitatii acestora, precum si intarirea unei piete libere, transparente, a serviciilor privind tehnologiile curate de mediu.

Dorim ca implementarea serviciilor privind tehnologiile curate de mediu sa se faca intr-un numar cat mai mare de IMM-uri. Elvetia are , inca, o economie de succes bazata pe activitatea a foarte multor IMM-uri. Este, in fapt, o alta modalitate de a spune ca ceea ce este mic este frumos” a declarat ES Jean-Claude Richard.

 Proiectul se va derula in perioada 2005-2010. Contributia Romaniei, de 212.202 euro va fi asigurata de la Fondul de Mediu. Pentru 2005, aceasta contributie va fi de 64.000 de euro.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *