Stiri si noutati

Executivul bulgar a modificat contractul de finantare a podului Vidin-Calafat

Consiliul bulgar de Ministri a modificat contractul de finantare a celui de-al doilea pod peste Dunare intre Romania si Bulgaria, incheiat cu banca germana KfW, aproband un act aditional care contine conditiile implementarii proiectului, potrivit Executivului bulgar, citat de BTA.

Actul, care urmeaza sa fie ratificat, defineste conditiile de implementare a proiectului si serviciile care vor fi finantate de KfW. De asemenea, actul stabileste procedura de finantare si auditul imprumutului acordat de KfW, precum si al sumelor provenite din fonduri europene.

Constructia podului de la Vidin-Calafat face parte din dezvoltarea Coridorului IV European. Totodata, podul va integra reteaua de transport din Bulgaria in retelele europene si va contribui la imbunatatirea calitatii serviciilor de transport bulgare si la cresterea competitivitatii economiei.

Proiectul este sustinut financiar de Banca Europeana de Investitii (BEI), programul ISPA al Uniunii Europene, Agentia Franceza de Dezvoltare si KfW. Bulgaria va investi circa patru milioane de euro pentru proiectarea si managementul podului, si 60,76 milioane de euro pentru lucrarile de constructie.

KfW va contribui cu 2,05 milioane euro, in timp ce granturile BEI se ridica la 18 milioane de euro./

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *