Stiri si noutati

Fondurile deschise de investitii au scazut in medie cu 0,55 la suta in ultima saptamana

“”>Fondurile deschise de investitii au inregistrat o scadere medie de 0,55 la suta saptamana trecuta, ajungand la un randament cumulat negativ de minus 2,55 la suta fata de inceputul anului, in timp ce in 2005 performanta medie s-a situat la 16,21 la suta, conform datelor furnizate de societatea de brokeraj Intercapital Invest.
Ultima saptamana a fost marcata de o scadere aproape generala a fondurilor de actiuni, care inregistrau anterior cele mai mari randamente cumulate, avand insa si cel mai ridicat grad de risc.
Dintre fondurile de actiuni, fondul Oportunitati Nationale are cea mica scadere, de 1,58 la suta, de la inceputul anului, fiind urmat de Active Dinamic – minus 3,53 la suta, BT Maxim – minus 3,97 la suta, Omninvest – minus 4,76 la suta, Star Next – minus 5,80 la suta, KD Maximus – minus 6,02 la suta, Intercapital – minus 6,84 la suta, Napoca – minus 7,72 la suta, BCR Expert – minus 10,24 la suta.
De asemenea, fondurile diversificate (mixte) sunt in scadere fata de inceputul anului, cele mai mici deprecieri fiind inregistrate de fondul Transilvania – 1,46 la suta, si BCR Dinamic – 1,97 la suta, in timp ce restul organismelor de plasament colectiv de acest tip au suferit scaderi mai severe, Star Focus – 3,2 la suta, Concerto – 3,66 la suta, Capital Plus – 3,66 la suta, Integro – 4,78 la suta, Bancpost Active Balanced – 4,97 la suta, FCEx – 4,99 la suta, Fortuna Classic – 6,97 la suta.
La fondurile de obligatiuni si instrumente cu venit fix, pe primele locuri se situeaza Orizont, cu o crestere de 5,6 la suta si Fortuna Gold – 2,12 la suta, in timp ce Europa Obligatiuni a scazut cu 3,97 la suta de la inceputul anului. Fondurile monetare Stabilo, Bancpost Plus si Simfonia 1 au inregistrat cresteri de 2,42 la suta, 2,08 la suta si respectiv 1,99 la suta, de la inceputul anului.
In ultima saptamana, cele mai performante fonduri au fost Fortuna Clasic – dintre fondurile diversificate, Orizont – in categoria fondurilor de obligatiuni si instrumente cu venit fix si BT Maxim, la fondurile de actiuni.
Anul trecut, cel mai mare randament oferit de un fond mutual a fost cel inregistrat de fondul de actiuni Omninvest – 54,28 la suta.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *