Stiri si noutati

Francezii investesc in biocarburanti

Producatorii francezi vor investi un miliard de euro pentru constructia a zece fabrici de producere a biocarburantilor, a anuntat luni premierul Dominique de Villepin, citat de EFE. Autorizatiile pentru producerea a 1,1 milioane tone de astfel de carburanti vor fi acordate ‘inainte de finele anului’, a precizat Villepin, la Salonul pentru Agricultura.

Prin constructia acestor zece fabrici, Guvernul se asteapta sa indeplineasca obiectivele stabilite in legatura cu producerea acestor carburanti mai putin poluanti. Executivul si specialistii din sectorul petrolier, din cel agricol si auto din Franta au stabilit in noiembrie o serie de masuri pentru cresterea procentului de biocarburanti la 5,75 la suta din totalul carburantilor vanduti in benzinarii, in 2008.

Franta va indeplini astfel directiva europeana referitoare la carburantii biologici cu doi ani inainte de data impusa de Uniunea Europeana, si va ajunge la un procent de sapte la suta in 2010 si 10 la suta in 2015. Anul trecut, din cele 40 de milioane tone carburanti consumati in Franta, 500.000 tone au fost carburanti biologici (40.000 tone biodiesel si 100.000 etanol). Pentru 2008 se asteapta ca utilizarea biocarburantilor sa ajunga la trei milioane tone, din care 2,2 milioane biodiesel.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *