Stiri si noutati

Infrastructura din Bulgaria reduce investitiile straine in sectorul imobiliar

“”>Din cauza nivelului slab al infrastructurii, marile companii internationale si fondurile de investitii nu considera Bulgaria o destinatie pentru investitii, optand pentru alte tari din regiune, au apreciat companiile straine din sectorul imobiliar prezente la ‘Construction and Investment Forum’, care se desfasoara zilele acestea la Sofia, informeaza un articol aparut joi in cotidianul bulgar Dnevnik.
Astfel, mari companii precum Avon, Oracle, Microsoft, OMV si Geox au ales in defavoarea Bulgariei pentru amplasarea centrelor regionale.
‘ pierde rapid teren din cauza infrastructurii, lipsei de mana de lucru calificata si a lipsei de sprijin guvernamental’, a apreciat Ivan Velkov, directorul sucursalei din a consultantului imobiliar Colliers International.
La randul sau furnizorul de servicii imobiliare CB Richard Ellis (CBRE) a confirmat ca are un avantaj fata de celelalte tari din regiune, insa a apreciat ca si piata imobiliara din are perspective bune de crestere.
Numai in ultimele sase luni au fost semnate mai multe proiecte imobiliare in valoare de 230 milioane euro pentru constructia de hoteluri si centre comerciale de tip mall in Sofia si in orasul Veliko Tarnovo, semn al cresterii investitorilor in piata bulgara.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *