Stiri si noutati

Investitiile straine directe au fost de 289,1 milioane de euro, in primul trimestru, in Bulgaria

Investitiile straine directe in Bulgaria s-au cifrat, in primul trimestru al anului, la 289,1 milioane de euro, scazand de la 362,6 milioane de euro din aceeasi perioada a anului trecut, informeaza BTA.

Investitiile directe bulgare in afara tarii au fost de 15,6 milioane de euro, in primul trimestru al anului curent, in timp ce, in aceeasi perioada a anului trecut, au fost de 8,3 milioane de euro. Investitiile directe acopera 40,9 la suta din deficitul de cont curent, comparativ cu 72,6 la suta in aceeasi perioada a anului trecut.

Activele corespunzatoare investitiilor de portofoliu s-au redus cu 74,1 milioane de euro, in primul trimestru, comparativ cu cresterea de 35 milioane de euro din perioada din urma cu un an. Investitiile de portofoliu ale bancilor comerciale s-au redus cu 77,4 milioane de euro, fiind o crestere de 31,3 milioane de comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Investitiile de portofoliu ca lichiditati au descrescut cu 722,8 milioane de euro, in timp ce, in aceeasi perioada a anului trecut, lichiditatile au descrescut cu 87,7 milioane de euro. Alte investitii si active au crescut cu 40,8 milioane de euro, in trimestrul unu al anului curent, comparativ cu descresterea de 18,9 milioane de euro, in trimestrul unu al anului precedent. Depozitele din strainatate ale bancilor comerciale au scazut cu 84,1 milioane de euro, in timp ce in anul trecut, in aceeasi perioada, acestea s-au redus cu 46,3 milioane de euro. Alte investitii si lichiditati au crescut cu 1.421,2 milioane de euro fata de cresterea de 305,4 milioane de euro din aceeasi perioada a anului 2004.

Depozitele non-rezidentilor in bancile locale s-au majorat cu 709,5 milioane de euro, comparativ cu cresterea de 76,1 milioane de euro din perioada din urma cu un an.

Balanta globala in perioada ianuarie-martie 2005 a fost negativa, situandu-se la 114,3 milioane de euro, comparativ cu balanta globala negativa de 24,4 milioane de euro din aceeasi perioada a anului trecut.

Rezervele valutare ale Bancii Nationale a Bulgariei s-au redus cu 146,7 milioane de euro din luna decembrie a anului trecut.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *