Stiri si noutati

Ofertele pentru CEC s-ar putea dovedi mai mici decat se asteapta statul roman

“”>Guvernul roman ar putea sa fie dezamagit, luni, de valoarea ofertelor pentru privatizarea CEC, acest fapt deschizand posibilitatea ca guvernul sa suspende privatizarea, sunt de parere ofertanti si analisti economici citati de ‘Financial Times’.
Pe lista participantilor au ramas National Bank of Greece, EFG Eurobank, OTP Bank si Raiffeisen. Dexia Bank a anuntat, in prima zi a saptamanii trecute, ca se retrage din cursa pentru privatizarea Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC), dar ramane interesata de oportunitatile din Romania.
Institutiile interesate de CEC urmeaza sa depuna ofertele angajante pana la data de 17 iulie, iar castigatorul licitatiei va fi anuntat la mijlocul lunii septembrie.
In luna mai, ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a declarat ca se asteapta ca valoarea CEC-ului sa fie de un miliard euro (1,26 miliarde dolari). Analistii citati de FT plaseaza valoarea CEC-ului la aproximativ jumatate.
Un oficial al Ministerului de Finante a declarat saptamana trecuta ca vanzarea CEC ar putea fi amanata pe termen nedefinit daca se intampla ca valoarea ofertelor sa fie considerata prea redusa.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *