Stiri si noutati

Porsche va cumpara inca 8,27 procente din Volkswagen

Dupa ce in urma cu o saptamana, Porsche a achizitionat 10,26 la suta din actiunile cu drept de vot ale grupului Volkswagen, cel mai mare producator european de automobile, vineri, Porsche a anuntat achizitionarea a inca 8,27 procente ca parte a planului de achizitionare a 20 la suta din Volkswagen, pentru a preveni o posibila preluare ostila a grupului, informeaza AP.
Actualmente, Porsche detine 18,53 procente, la care s-ar putea adauga alte 3,4 procente, care ar putea veni din partea investitorilor institutionali. Cartelul Federal German a dat aprobarea pentru aceasta tranzactie.
Producatorul german de automobile de lux "Porsche a cumparat 32.868.462 de actiuni ordinare VW, la 28 septembrie", se arata intr-un comunicat al producatorului de automobile sport. Un purtator de cuvant al companiei a precizat ca Porsche nu a mai detinut pana acum actiuni ordinare VW.
"Volkswagen a devenit nu numai un partener important de dezvoltare pentru Porsche, dar si un furnizor pentru circa 30% din volumul vanzarilor noastre“, platforma pentru modelul sport Cayenne al Porsche este produsa la centrul de productie al Volkswagen din Leipzig, se arata intr-un comunicat al producatorului de automobile de lux.
Presedintele consiliului director al VW, Ferdinand Piech, este de asemenea supervizor in consiliul director al Porsche fiind in acelasi timp fiul cel mai mare al lui Ferdinand Porsche, designer-ul modelului original Beetle, de altfel familiile Porsche si Piech stapanesc mai mult de jumatate din actiunile cu drept de vot ale Porsche.

 

www.porche.com

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *