Stiri si noutati

Posta belgiana s-a aliat cu posta daneza si fondul de investitii CVC

Guvernul belgian a anuntat miercuri privatizarea partiala a postei belgiene prin alianta sa cu un consortiu compus din posta daneza si fondul britanic de investitii CVC, informeaza AFP.
Anuntul a fost facut miercuri la Bruxelles de premierul belgian, Guy Verhofstadt in prezenta echipei de conducere de la posta daneza. "Consortiul CVC/posta daneza va intra in capitalul postei belgiene in proportie de 50 la suta minus o actiune, prin intermediul unei majorari de capital de 300 milioane euro, urmand a incheia un acord de cooperare cu posta belgiana…In paralel, statul belgian va participa la majorarea de capital cu un aport aditional de 40 de milioane euro si va ramane in continuare actionarul principal, cu 50 la suta plus o actiune. In urma acestei tranzactii, posta belgiana isi va conserva statutul juridic de societate anonima de drept public", a anuntat posta belgiana
Consortiul format din CVC si posta daneza a anuntat ca investitia sa va servi la finantarea unui nou plan strategic al postei belgiene, plan care vizeaza ameliorarea serviciilor grupului belgian in avampremiera liberalizarii totale a serviciilor postale in Europa, prevazuta a avea loc in 2009.
Privatizarea partiala a postei belgiene, pe modelul urmat in urma 10 ani de operatorul national de telefonie, Belgacom, nu a provocat valva in Belgia, singurele care s-au aratat ingrijorate fiind mai multe asociatii ale persoanelor in varsa care se tem de posibilitatea diminuarii numarului de oficii postale, in special in regiunile rurale. Posta belgiana a tinut insa sa precizeze ca in perioada urmatorilor cinci ani va fi mentinuta actuala retea de oficii postale, un numar de aproximativ 1.300 de unitati. In plus, posta belgiana va conserva un birou postal in fiecare din cele 589 comune din Belgia.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *