Stiri si noutati

Renault interesata de preluarea uzinei Daewoo de la Craiova

Constructorul auto francez Renault studiaza posibilitatea preluarii uzinei de la Craiova a constructorului auto sud-corean Daewoo, pentru a-si creste astfel capacitatile de productie a modelului Logan, potrivit unui articol publicat marti in cotidianul francez "La Tribune".
"Avem nevoie de capacitati de productie suplimentare pentru Logan. Analizam posibilitatea cresterii acestor capacitati in Romania, unde dispunem deja de o retea solida de furnizori. In aceasta perspectiva studiem o posibila preluare a uzinei Daewoo", a declarat pentru "La Tribune" o sursa din interiorul grupului Renault.
Publicatia citata precizeaza ca si guvernul roman doreste sa gaseasca o solutie pentru aceasta uzina, in care grupul Daewoo nu a reusit sa faca investitiile pe care le-a promis. La sfarsitul lunii septembrie 2005, Ministerul roman al Economiei si-a exprimat intentia de a rascumpara participatia detinuta de firma Daewoo in uzina de la Craiova, in care statul roman detine in continuare 49 la suta din capital. Insa "La Tribune" dezvaluie ca, in afara grupului Renault, constructorii Ford si General Motors sunt si ei interesati de uzina de la Craiova.
Logan, noul model Renault la preturi reduse, este produs in Romania din luna septembrie 2004. Acelasi model este produs si in Rusia din luna aprilie 2005, in Maroc din luna iulie 2005 si in Columbia din luna august 2005. In viitor se preconizeaza productia de autoturisme Logan in Iran, incepand de anul viitor, precum si in India si Brazilia, incepand din 2007.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *