Stiri si noutati

Rompetrol va investi peste 30 milioane dolari pentru dezvoltarea retelei de distributie a carburantilor si a infrastructurii de depozite in strainatate

“”>Bucuresti, 30 mai /Rompres/ – Grupul Rompetrol va investi in acest an peste 30 de milioane dolari in dezvoltarea retelei de distributie a carburantilor si a infrastructurii de depozite din strainatate – ca parte a strategiei sale de crestere dinamica si de extindere la nivel european, informeaza compania.
‘De la un nume recunoscut in Romania pentru calitate si atentia acordata fiecarui client am construit un brand regional, iar acum ne concentram pe valorificarea acestuia la un nivel mult mai larg. Suntem prima companie romaneasca pentru care teritoriul de referinta nu mai este national ci european, prima multinationala romaneasca’, a declarat presedintele Grupului, Dinu Patriciu.
In Franta si Spania va continua integrarea grupului Dyneff, cu peste 200 de statii detinute sau francizate si capacitati de stocare importante, urmand ca in acest an sa fie finalizate lucrarile pentru doua noi locatii in regiunea orasului Arzens (sudul Frantei).
Rompetrol isi va majora numarul de benzinarii cu zece unitati si va incepe constructia unui depozit cu o capacitate de 20.000 metri cubi in apropierea capitalei statului vecin, Sofia. Pe langa aceasta baza logistica pentru operatiunile de extindere in zona, dar si pentru vanzarea de produse catre alti parteneri, compania isi va dezvolta reteaua de distributie cu alte 20 de statii in franciza.
Pentru Albania este prevazuta o investitie de circa sapte milioane dolari, pentru construirea unui terminal de descarcare propriu in Porto Romano – punct de acces important pentru piata din regiune, care ofera deschidere in bazinul Marii Mediterane. Acestui proiect i se adauga achizitionarea unui teren pe care va fi realizat un depozit de carburanti si cresterea numarului de benzinarii Rompetrol pana la un total de 20 de statii, cu acoperire nationala.
Reteaua din Republica Moldova se va mari in acest an cu sase unitati, iar in Georgia, pe langa cele 15 statii inchiriate la inceputul lunii aprilie (aflate in faza finala de rebranding) vor mai fi deschise alte cinci benzinarii, in zone in care Rompetrol nu este prezent in acest moment.
In perioada urmatoare Rompetrol intentioneaza sa extinda serviciul Fill&amp

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *