Transavia Alba – Iulia a investit un milion de euro in modernizarea tehnologizarea si popularea unei noi ferme de crestere a pasarilor in comuna Unirea, judetul Alba, potrivit unui comunicat remis, luni, Rompres de companie.
Ferma are o capacitate de 2000 tone carne pe an, ceea ce previzioneaza o productie totala pentru Transavia de 18.000 tone de carne taiata pentru 2005.
Investitia de un milion de euro, asigurata din fonduri proprii, are ca obiectiv cresterea capacitatii de productie de pui pentru consum in vederea satisfacerii nevoilor tot mai ridicate ale pietei interne.
"Noua ferma, dotata cu tehnologie de ultima ora – sistem de furajare automatizat, sistem de adapare cu picurator, sistem de incalzire cu aeroterme de gaz, sistem de ventilatie, sistem de racire prin umidificare, sistem de iluminat cu variatoare de intensitate, satisface permanenta nevoie de dezvoltare a companiei pe o piata cu o cerere in continua ascensiune", a declarat directorul general al companiei Transavia, Ioan Popa.
Construita pe structura unei foste ferme de taurasi din comuna Unirea, noua investitie se alatura celorlalte sapte ferme integrate in sistemul de productie de la Transavia.
Transavia, societate pe actiuni, cu capital privat romanesc a fost infiintata in anul 1991, avand ca obiect de activitate principal cresterea pasarilor, pornind de la producerea materialului biologic, producerea de furaje combinate, laborator pentru controlul materiilor prime si furajelor, cresterea puilor pentru carne, abatorizare si prelucrarea carnii de pasare, laborator de analiza a carnii si sfarsind cu activitati de transport si distributie, comercializarea de material biologic, furaje, produse si semipreparate din carne de pasare.
In prezent, societatea are o capacitate de crestere de 1.700.000 pui pe serie in 6,5 serii pe an, astfel realizandu-se anual aproximativ 25.000 tone carne viu. Compania Transavia realizeaza 80 tone de carne de pui pe zi, capacitatea totala de productie a abatorului fiind de 50.000 tone pe an.
Have something to add? Share it in the comments.