Stiri si noutati

Transelectrica va investi 15 milioane de euro pentru o noua linie electrica intre Rom?nia si Serbia

Transelectrica va investi circa 15 milioane de euro pentru construirea unei noi linii de interconexiune intre Timisoara si Vrsac (Serbia), care va mari capacitatea de interconexiune intre cele doua tari, potrivit comunicatului remis miercuri Rompres.
Reprezentantii Transelectrica si cei ai JP Elektroreza Srbije au semnat miercuri, la Belgrad, Memorandumul in vederea stabilirii cadrului elaborarii studiilor de sistem si de fezabilitate si obtinerea aprobarilor de constructie si executie, legal necesare pentru realizarea proiectului intre cele doua tari.
"Noua linie de interconexiune Timisoara – Serbia se incadreaza intr-un pachet mai larg de proiecte de investitii al Transelectrica, in scopul intaririi retelei din zona de sud-vest a Romaniei, respectiv trecerea la 400 KV a axului Portile de Fier – Resita – Timisoara – Arad, care in prezent functioneaza la 220KV", a spus directorul general Transelectrica, Stelian Gal.
Noua linie va contribui, conform sursei citate, la sustinerea tranzactiilor pe piata de electricitate din sud-estul Europei, in vederea realizarii pietei unice europenede electricitate, precum si la cresterea capacitatii de transport, in conditii de siguranta, intre cele doua sisteme.
Transelectrica gestioneaza, opereaza, intretine si modernizeaza reteaua de transport care este formata din 78 de statii electrice de transformare, cu o capacitate de circa 33.000 de MVA (megavolti-amperi) si 8.800 de km de linii electrice aeriene de 220 KV, 400 KV si 759 kV, aflate in gestiunea a opt sucursale de transport.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *