Stiri si noutati

Apple se infrunta cu un proces: iPod-urile pot provoca surzirea?

IT

Apple a vandut mai mult de 42 de milioane de iPod-uri de cand aceastea au fost puse in vanzare in 2001, incluzand 14 milioane in ultimul sfert al anului trecut. Aparatele pot produce sunete la mai mult de 115 decibli, un volum ce poate afecta auzul unei persoane expuse la sunet pentru mai mult de 28 de secunde pe zi, afirma o plangere a unui barbat din Louisiana care a dat in judecata Apple. Barbatul mai sustine ca “iPod-urile sunt gresit concepute si nu sunt insotite de avertizarile necesare privind posibilitatea pierderii auzului”. Miza procesului este primirea de daune si obtinerea de imbunatatiri pentru ca iPod-urile sa fie mai sigure. Americanul sustine ca a cumparat un iPod anul trecut dar nu specifica daca auzul i-a fost inrautatit de acesta.

Avocatul sustine ca Patterson nu stie daca auzul i-a fost afectat, dar ca acest lucru nu constituie obiectul procesului. Avocatul a declarat in continuare : “Clientul meu a cumparat un produs care este defect, iar legea spune foarte clar ca daca cineva ti-a vandut un produs defect, atunci are obligatia sa il repare”. Apple a refuzat sa dea orice declaratie in acest sens. Expertii sustin ca in ciuda faptului ca iPod-ul este mai popular decat alte produse de acest gen, riscul pe care acesta il reperzinta pentru auz nu e diferit fata de alte produse.”

In Franta, Apple au fost fortati sa retraga iPod-urilor de pe piata si sa imbunatateasca software-ul de pe aparat astfel incat sunetul sa fie limitat la 100 de decibeli, dar acest lucru nu s-a intamplat si in SUA.

BizWords

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *