Stiri si noutati

Intel a lansat microprocesoarele dual-core pentru servere

IT

Cu cateva luni inainte decat se astepta, dar cu o jumatate de an in urma principalului competitor, grupul Intel. Corp. a inceput luni sa livreze primele sale microprocesoare dual-core pentru servere, informeaza AP.
Noile chipuri dual-core Xeon pentru servere promit o crestere a performantelor de 50 de procente comparativ cu sistemele echipate cu procesoare single-core, a precizat directorul de marketing de la divizia de servere a grupului Intel, Shannon Poulin. Noile procesoare Xeon costa 1.043 dolari (863 euro), cand sunt achizitionate in volum.
Atat liderul Intel cat si rivalul Avanced Micro Devices Inc. (AMD) au introdus procesoare dual-core in 2005, insa AMD s-a concentrat initial pe servere in timp ce Intel s-a lansat cu procesoare dual-core pentru computere desktop. Ca rezultat al acestor decizii, noul Xeon soseste pe piata la sase luni dupa ce AMD a lansat procesorul dual-core Opteron dedidcat serverelor.
Potrivit firmei de consultanta Mercury Research, AMD a inregistrat performante solide pe piata procesoarelor dedicate servelor, cota sa de piata la acest segment crescand de la 7,4 procente in primul trimestru la 11,2 procente in trimestrul al doilea al acestui an. Intel controleaza in continuare 88 la suta din piata procesoarelor destinate serverelor x86.

 

www.intel.com

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *