Stiri si noutati

MCTI a definitivat standardele de evaluare a securitatii sistemelor informatice

IT

Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei /MCTI/ a definitivat si supune spre consultare publica lista de standarde pentru evaluarea securitatii sistemelor informatice, informeaza un comunicat al MCTI remis Rompres.
        Domeniile de interes în ceea ce priveste standardele IT pentru anul în curs vizeaza securitatea retelelor informatice, smartcardurile si calitatea produselor software. Lista completa a standardelor supuse consultarii publice pentru anul 2006 poate fi vizualizata pe pagina web a Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei – www.mcti.ro la sectiunea Standarde IT.
        "Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei promoveaza principiul transparentei decizionale si sprijina efortul de adoptare a standardelor internationale din domeniul IT ca standarde românesti. Adoptarea acestor standarde reprezinta un efort în plus al MCTI, pentru ca începând cu 1 ianuarie 2007, toti reprezentantii sectorului IT din România sa fie pregatiti pentru a face fata cu succes pe piata europeana comuna", a declarat Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Zsolt Nagy.
        În anul 2004, prin initiativa Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, a fost adoptat primul standard national privind securitatea sistemelor informatice, care transpune prevederile standardului ISO/IEC 17799 – "Tehnologia Informatiei – Cod de bune practici pentru managementul securitatii informatiei" si prima parte a standardului ISO 15408, cunoscut si sub denumirea de "Criteriile Comune de evaluare a securitatii sistemelor si aplicatiilor".
        De asemenea, în anul 2005, MCTI a finantat adoptarea a 10 standarde din domeniul tehnologiei informatiei, prin traducere de catre Asociatia de Standardizare din România. Domeniile de aplicare a acestor standarde sunt semnatura electronica si calitatea produselor software.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *