Stiri si noutati

Microsoft isi reorganizeaza structura corporatista pentru cresterea performantelor

IT

Cel mai mare producator mondial de programe software, Microsoft Corp., a anuntat, marti seara, ca isi va reorganiza structura corporatista, pentru a putea concura mai bine cu rivalii sai, printre care se numara si firme ca Google Inc. si Yahoo Inc., informeaza AP.

In plus modificarile anuntate marti sunt menite sa raspunda criticilor potrivit carora Microsoft a devenit o structura birocratica, care are probleme cu comunicarea cu clientii si genereaza intarzieri in lansarea de produse. Microsoft intentioneaza sa se indrepte mai mult spre oferta de servicii pe baza de Internet, domeniu in care produsele oferite de competitorii Google si Yahoo sunt considerate a adevarata amenintare pe termen lung pentru pozitia dominata de care se bucura sistemul de operare Windows al celor de la Microsoft.

Procesul de reorganizare va conduce la fuziunea a sapte unitati de afaceri intre trei divizii, ceea ce se spera ca le va da sefilor acestor divizii o putere de decizie mai mare pentru a raspunde mai rapid la cerintele pietei. In plus, intr-un interviu separat, directorul executiv de la Microsoft, Steve Ballmer a anuntat ca firma sa spera sa-si imbunatateasca performantele si in alte domenii precum realizarea de profit din publicitatea pe Internet si vanzarea de produse pe baza de abonament.

Conform acestor modificari, Ray Ozzie, un veteran al industriei software care a venit la Microsoft in luna martie a acestui an cand Microsoft a preluat compania sa Groove Networks, se va ocupa de coordonarea eforturilor pentru imbunatatirea ofertei de servicii pe baza de Internet a celor de la Microsoft. Acestea includ Update-urile pentru Windows, divizia MSN consumer online, mesageria instantanee si tehnologiile de cautare pe web, precum si serviciul de jocuri video online Xbox Live.

Analistii sunt de parere ca aceste modificari dezvaluie ingrijorarea celor de la Microsoft vis a vis de posibilitatea ca, pe termen lung, companii de genul Google sa ajunga sa ofere o gama larga de servicii pe baza de Internet, variind de la stocarea e-mail-urilor primite la cautarea de informatii pe desktop, astfel incat consumatorii nu vor mai considera necesar sa achizitioneze sistemul de operare Windows.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *