Stiri si noutati

xSell – sistem informatic de vanzare bilete si rezervare locuri la trenurile de calatori

IT

“”>CFR Calatori S.A. anunta ca sistemul informatic de emitere electronica a biletelor de calatorie se extinde in continuare, fiind functional incepand de miercuri, 26 iulie, si in statia Galati.
Totodata, se va deschide si serviciul rezervari telefonice – 496 000, numar la care calatorii din Galati pot face rezervari de locuri la vagoanele clasa din compunerea trenurilor cu plecare din statia Galati in ziua curenta.
Pana in prezent sistemul de emitere electronica a legitimatiilor de calatorie xSell a fost implementat in peste 121 de unitati (statii si agentii de voiaj) in care au fost puse in functiune un numar de peste 450 de posturi de vanzare, raportare si informatii. Intre acestea se afla: statiile si agentiile de voiaj din Bucuresti, Timisoara, Cluj Napoca, Iasi si Nicolina, Constanta si Mangalia, Brasov si statiunile de pe Valea Prahovei, Suceava, Oradea, Arad, Baia Mare, Braila, Buzau, Ploiesti Sud si Vest, Curtici, Satu Mare, Sighetu Marmatiei, Constanta, Alba Iulia, Sibiu, Bacaru etc.
Pana la sfarsitul semestrului al doilea al anului 2007 sistemul xSell va fi extins la nivelul retelei nationale, precizeaza un comunicat transmis de Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului.
In majoritatea garilor in care s-a implementat acest sistem se emit legitimatii de calatorie cu anticipatie de 30 zile, chiar si pentru trasee care nu trec prin localitatea respectiva.
Astfel ca, pentru evitarea aglomeratiei de la casele de bilete din agentiile de voiaj CFR se pot procura biletele de calatorie inainte cu 30 zile si de la ghiseele din garile: Bucuresti-Gara de Nord, Brasov, Targu Mures, Cluj Napoca, Timisoara, Arad, Oradea, Baia Mare, Satu Mare, Constanta, Braila, Buzau, Vaslui, Barlad, Suceava, Iasi, Craiova, Targu Jiu, Petrosani, Mangalia, Eforie Nord, Eforie Sud, Costinesti, Neptun, Venus, Bacau, Alba Iulia, Sibiu si din data de 26 iulie si din statia Galati.
Exploatarea sistemul xSell evidentiaza o serie de avantaje reale, dintre care: reducerea timpului mediu de emitere a unei legitimatii de calatorie, in medie la circa 45 secunde

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *