Stiri si noutati

Peste 120 de imobile cu bulina rosie la Galati

In municipiul Galati sunt 123 de imobile marcate cu bulina rosie, care ar putea sa se prabuseasca in cazul unui cutremur, dintre care doar 20 sunt in reparatii si consolidari, informeaza Rompres. Potrivit sefului Inspectoratului Judetean in Constructii (IJC) Galati, Savel Rotaru, dintre cele 123 de imobile cu bulina rosie, 23 sunt blocuri, iar diferenta sunt locuinte de tip parter sau parter plus un etaj. De asemenea, 75 dintre cele 123 de imobile sunt proprietati private, iar restul se afla in proprietatea sau administrarea consiliului local prin intermediul primariei. Marea majoritate a celor din urma sunt revendicate sau in curs de vanzare catre actualii chiriasi.

Cladirile care ar putea sa se prabuseasca in cazul unui cutremur intra in atentia inspectorilor in constructii numai in momentul in care imobilele intra in reparatii partiale sau capitale, doar 20 dintre ele gasindu-se in aceasta faza. Cea mai mare problema a acestor imobile o reprezinta absenta cartilor tehnice in care ar trebui sa fie trecute toate lucrarile sau modificarile care se fac, indiferent daca este vorba de un apartament sau de o proprietate comuna. ”Aceste carti tehnice ar trebui sa stea la fiecare administrator de bloc.

Exista o prevedere legala in acest sens, prin care administratorii trebuie sa pastreze si sa tina la zi aceste carti tehnice. La ora actuala doar 20 la suta din numarul total al blocurilor din Galati au o asemenea carte tehnica" a declarat, luni, Savel Rotaru.

Sursa: Averea

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *