Stiri si noutati

Accesorii pentru o viata mai usoara

Experienta unei lecturi digitale

|n anul 1968, scriitorul Arthur C.Clarke inventa in opera sa „2001: Odiseeaspatiala“ un dispozitiv ce inlocuia cusucces cartea clasica in format printat.Pornind de la aceasta idee, Sony va lansain vara acestui an cartea electronica PRS-500. Având dimensiunile unei carti normale(175.6 mm x 123.6 mm x 13.8 mm)si o greutate de numai 250 de grame, SonyReader va avea un ecran ce se bazeaza petehnologia eInk, perimtând eliminarealicaririi ce facea o sesiune lunga de lecturape computer foarte obositoare. Un afisoreInk poate produce 4 nuante de gri, la orezolutie de 170 de pixeli per inch, dublufata de un display normal. E-book-ul varecunoste atât fisierele PDF si JPEG cât sifeed-urile RSS si va avea o capacitate destocare de 80 de carti, ce poate fi marita cuajutorul unui memory stick sau SD cardaditional. Bateriile vor fi folosite numaipentru intoarcerea paginii, durata de viatafiind de peste 7500 de intoarceri de pagina.Sony a semnat deja contracte cu casede editura precum Harper Collins si RandomHouse pentru a putea oferi clientilorsai versiunile digitale ale cartilor. VictoriaBarnsley, director executiv al HarperCollins UK, a declarat ca, desi cartile vor fidisponibile online, acestea nu vor putea ficopiate ilegal. „Aceasta problema apare inindustria muzicii, unde oamenii pot imparti colectiile lor de CD-uri pe site-uriilegale. Nu au cum sa faca insa acelasilucru cu cartile“ a adaugat ea. Pretulestimat de vânzare este cuprins intre 300si 400 de dolari.

 iPod-urile sarbatorescValentine’s Day

iAttire este o companie din California(SUA) producatoare de accesorii vestimentare,facute manual, special pentruiPod, iPod Mini si iPod Shuffle. Recentfirma a lansat colectia limitata de hainepentru Valentine’s Day 2006. Puteti inlocuiflorile si ciocolata anul acesta cu unset de lenjerie intima pentru iPod-ul persoaneiiubite. Cu numai 24 de dolariputeti cumpara un furou, un corset sau opereche de boxeri cu inimioare. Produselepot fi comandate direct de pe site-ul lor(www.iattire.net), livrarea facându-se inmajoritatea tarilor, inclusivin România.

Manichiura pe ritmul muzicii

Swiss Bit S.Beat MP3 este combinatiaperfecta intre un mp3 player minuscul siun set Swiss Army, ce include o lama, oforfecuta si o pila de unghii. Cu nistedimensiuni de doar 74 mm x 22 mm x20 mm, produsul celor de la Victorinoxva fi adapostit de o carcasa de aluminiuargintie. Mp3-player-ul este detasabil,putând fi scos cu usurinta din set, sifolosit individual. Având o capacitate destocare de 1, 2 sau 4 Gb, acesta suportafisiere de tip MP3, WMA, WAV si OGGVorbis. Bateria Li-Ion inclusa se vaalimenta direct de la portul USB alcomputerului, durata de functionarefiind de aproximativ 8 ore pe incarcare.Player-ul va avea inclus un tunner FM,un microfon pentru inregistrari, otelecomanda in forma logo-uluiVictorinox, un set de casti, un cablu USBpentru extensie, precum si o curea deprindere pentru brat Velcro, ca sa potiasculta muzica in timp ce iti faciexercitiile de gimnastica dimineata.S.beat-ul cu capacitatea de stocare de1Gb se afla deja pe piata, pretul unuiastfel de gadget fiind de 170 $.Variantele de 2Gb si 4Gb vor fi lansate incursul lunii februarie.

 Camera fotodigitala pentru profesionisti

Panasonic a anuntat lansarea unui noumodel de camera foto digitala din seria FZ:Lumix DMC-FZ7. Fiind succesorul lui FZ5,acesta este echipat cu un sistem decorectie a tremurului miinii Mega O.I.S.(stabilizator optic de imagine) si lentileLeica DC Vario ELMARIT ce permit unzoom optic de 12x (echivalentul unuiobiectiv 35mm – 432 mm la o cameranormala). FZ7 este compact (112.5 mm x72.2 mm x 79.0 mm) si usor detransportat, având numai 310 grame (farabaterie). Ecranul LCD de 2.5 inch are orezolutie 114k pixeli oferind o modalitateusoara de vizionare a pozelor. Utilizatorulva putea alege modul de fotografiere(auto, cu prioritate de timp de expuneresau manual) precum si formatul imaginii(4:3, 3:2 sau 16:9). Autonomia aparatuluieste de peste 300 de imagini pe incarcaredatorita bateriei de 710 mAh. Preconizatsa apara pe piata in martie 2006, LumixDMC-FZ7 va costa in jur de 400 $.

 USB DataTransfer Devicede la ThinkGeek

Orice businessman are un laptop pecare il foloseste in delegatii, precum siun computer acasa sau la serviciu. Darce poate face când vrea sa transfereniste date de pe laptop pe computer sauinvers? Foloseste cd-writerul pentru ascrie niste cd-uri? Foloseste un flashdrive? Sau incearca sa faca o retea intrecele doua computere? Toate metodelede mai sus consumatimp si nu sunt la felde eficiente ca noulprodus oferit deThinkGeek. USB DataTransfer Device esteun dispozitiv ce oferao solutie mult maisimpla. Fiind dotat cudoua cabluri USB, nutrebuie decât sa conectezimufele la celedoua calculatoare sipoti incepe mutareadatelor printr-un clasicdrag-n-drop de fisiere.Viteza de transfer estede 25 Mb/secunda.Dispozitivul are uncablul retractabil cu olungime de 1,2 metrisi un indicator LEDalbastru de control.Este compatibil cusistemele de operareWindows 98SE, ME,2000, XP si poate ficumparat cu numai50$.

M600i, un noutelefon 3G de laSony Ericsson

Noul telefon mobil M600i este al doileacomunicator 3G oferit de cei de la SonyEricsson. Avind numai 15 mm grosime, vafi unul dintre cele mai mici dispozitiveUMTS existente la ora actuala. Ecranul vafi de 2.6 inch si va avea un display QVGAde 262.000 culori. Telefonul va putea rulafisiere audio in format MP3 si AAC, precumsi fisiere video la 30FPS si va avea printrealtele un browser webOpera 8, suport pentrufeed-uri RSS, sincronizarePC, viewerAdobe Acrobat si softwareVPN. Datoritasistemului de operareSymbian 9.1 si interfetei UIQ 3.0, M600i vaavea suport pentrumulte aplicatii businessprintre care AlteXia,iAnywhere OneBridge,Intellisync, MicrosoftExchange ActiveSync,RIM BlackBerryConnect, Seven siVisto. Memoria destocare initiala va fide 80 Mb, aceastaputând fi marita cuun Memory StickMicro de 64 Mb.M600i va aparea pepiata in primavaraacestui an. Pretul nu afost inca specificat.
Liviu&nbsp

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *