Stiri si noutati

Internetul are un rol important in societatea americana

Fie ca e vorba de sfaturi legate de cariera, legate de sanatate sau gasirea unei noi locuinte, 45% dintre americani apeleaza la Internet, arata un sondaj realizat in SUA de Pew Internet. Scopul sondajului a fost de a afla daca web-ul si mail-ul ajuta la consolidarea relatiilor sociale. Raspunsul pare sa fie unul afirmativ, in mod special intr-o perioada de criza, cand oamenii de folosesc de Internet spre a-si mobiliza relatiile sociale.

In trecut, s-a sugerat ca mail-ul si internetul vor diminua importanta relatiilor reale dintre oameni. Dar acest sondaj arata ca mail-ul intareste si nu inlocuieste interactiunea sociala reala. “Nu iti poti suna sau nu iti poti vizita foarte des toti prietenii, dar le poti trimite tuturor un e-mail foarte usor si poti astfel pastra legatura cu ei. Acest lucru este foarte important.”, a declarat Jeffrey Boase, unul dintre autorii sondajului.

 Vechiul proverb care spune ca prietenul la nevoie se cunoaste pare sa se adevereasca si in lumea virtuala, nu numai in cea reala. Daca ai nevoie de ajutor in zilele noastre, cel mai bine ar fi sa ai un Address Book cat mai plin. Internetul le ofera americanilor o vasta resursa de informatii, fie ca e vorba de a rezolva o problema de familie, fie ca e vorba de a gasi o noua slujba.

Sociologul Barry Wellman a declarat pentru BBC ca accesibilitatea Internetului a creat un nou fenomen social. Fiind si el unul dintre autorii sondajului, acesta a declarat ca din ce in ce mai mult utilizatorii care interactioneaza cu ajutorul Internetului sunt disparati ca arie geografica. Acest lucru inseamna ca oamenii nu se mai bazeaza doar pe o comunitate locala, apropiata lor, atunci cand au nevoie de ajutor, ci cauta acest ajutor si prin Internet.

BizWords.ro

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *