Stiri si noutati

Turismul egiptean, puternic afectat de atentatele de la Sharm El-Sheikh

Turismul egiptean isi va reveni dupa urmarile atacurilor teroriste de la Sharm El-Sheikh abia peste circa trei ani, a apreciat duminica, principalul consilier al ministrului egiptean al turismului, Mohammed Saleh, informeaza RIA Novosti.
      In opinia oficialului egiptean, consecintele pe care atentatele de sambata le vor avea asupra businessului turistic ar putea fi mai grave si de mai lunga durata decat cele pe care le-au avut alte atacuri teroriste ce s-au inregistrat de-a lungul timpului in Egipt.
      Astfel, Saleh a precizat ca Cehia si Olanda au anulat deja toate calatoriile turistice catre Sinai, in timp ce numerosi turisti parasesc Sharm El-Sheikh-ul, iar anumite companii aeriene sisteaza vanzarile de bilete.
      Ministrul egiptean al turismului, Ahmed Al-Maghrabi, a declarat ca atentatele de sambata se vor rasfrange asupra fluxului de turisti pentru o perspectiva apropiata, insa pe viitor totul va depinde de rapiditatea cu care Egiptul isi va putea reveni dupa atacurile teroriste.
      Turismul este ramura-cheie a economiei egiptene. Anul trecut tara a fost vizitata de 8 milioane de turisti, care au adus bugetului de stat 6 miliarde de dolari. In 2010, Egiptul planuia sa primeasca 16 milioane de turisti. In sectorul turistic lucreaza circa 650 de mii de egipteni.
      Extrem de ingrijorati de urmarile pe care le pot avea aceste atentate se declara si investitorii locali si straini, uniti intr-o Asociatie a investitorilor de la Marea Rosie. Presedintele acestei asociatii, Wahid Rahmi, a declarat agentiei egiptene Mena, ca, in conformitate cu planurile guvernului egiptean privind dezvoltarea turismului international, deja au fost investite sume imense in constructia de noi hoteluri, statiuni si centre turistice de pe litoralul Marii Rosii. Numai in Sharm El-Sheikh numarul de hoteluri urma sa creasca pana la 130, iar numarul de camere de hotel – la 40 de mii /la ora actuala, hotelurile din Sinai numara 36 de mii de camere

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *