Stiri si noutati

Turistii care-si achita vacanta in avans primesc reduceri de milioane

Vacanta de vara va poate costa cu milioane bune mai putin daca va hotarati sa rezervati din timp biletele. Agentiile de turism ofera discounturi de 5-6-7% din pretul biletelor, reduceri in valoare absoluta sau zile gratuite de cazare, cu conditia sa faceti rezervare din timp. Majoritatea agentiilor acorda reduceri daca faceti rezervare cu 60 de zile inainte sau pana cel tarziu pe 31 mai.

Sezonul de discounturi expira pe 31 mai

Rezervarea si plata integrala a pachetelor de servicii turistice, pana la 15 mai, pentru destinatii precum Tenerife va poate aduce o reducere cuprinsa intre 30 si 45 euro/persoana, in functie de clasificarea hotelului, potrivit ofertei Prompt Service. Reduceri mari, de pana la 50 euro/persoana, puteti obtine si daca alegeti una dintre statiunile turcesti, 50 euro/persona pentru hotelurile de cinci stele sau de 35 euro pentru trei stele. In schimb, la Eximtour, puteti economisi pana la 63 euro de persoana daca va hotarati si rezervati biletele cu 60 de zile inainte de data plecarii, spre exemplu intr-o vacanta de cinci stele in Cuba. Mai exista posibilitatea, tot in aceleasi conditii, sa platiti cinci nopti si sa stati sapte, oferta valabila atat pentru destinatiile externe, cat si pentru litoralul romanesc. De asemenea, se aplica o reducere de 50% din comision pentru plata integrala a biletelor pentru statiunile romanesti pana la finele acestei luni. Agentia Mr Peter ofera reduceri pentru mai toate destinatiile, cu conditia sa rezervati biletele pana la 15 mai. Astfel, pentru pachetul de servicii la un hotel de cinci stele din Antalya, regim all inclusive, transport cu cursa charter, reducerea este de 80 euro de persoana, in timp ce la agentia Rezervare.ro, puteti beneficia de reduceri de pana la 15 % daca va inscrieti pana pe 26 mai pentru destinatii precum Grecia, Turcia, Croatia, Tunisia sau Egipt. Agentia Kartago Tours ofera o reducere de 50% daca va faceti rezervarea si achitati un avans de 50% din pretul total, pana pe 9 mai. La Alibaba Tours, rezervarea unui bilet de vacanta pana la data de 31 mai aduce o economie de 7% din valoarea biletului.

«Ultimul minut», o economie de påna la 15%

Pe de alta parte, pentru cei care se hotarasc in ultima clipa sa plece in vacanta pot sa cumpere un sejur chiar si cu 10-15% mai ieftin, daca vreuna dintre destinatiile „last minute“ ale agentiilor li se par tentante. Aceste oferte speciale sunt lansate cu circa 2 saptamani inainte de data plecarii, fie pentru ca nu s-au vandut toate biletele, fie pentru ca unii clienti au renuntat, din diferite motive. Tocmai de aceea aceste oferte sunt destul de rare in varf de sezon. Astfel, CMB Travel ofera posibilitatea petrecerii unei minivacante de patru zile de Paste cu doar 95 euro, la un hotel de patru stele din Nisipurile de Aur, in regim demipensiune, si pranzul festiv inclus, precum si utilizarea gratuita a piscinei si a saunei hotelului.
Carmen Neacsu
Sursa: Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *