Stiri si noutati

Unele contracte de inchiriere a plajelor ar putea fi reziliate, declara ministrul mediului

“”>Mai multe contracte de inchiriere a plajelor romanesti ar putea fi reziliate din cauza neigienizarii, a avertizat ministrul mediului, Sulfina Barbu.
Sulfina Barbu a explicat ca plajele au fost inchiriate prin licitatie publica, iar igienizarea acestora reprezinta o clauza de reziliere a contractelor de inchiriere.
Referitor la amenajarea plajelor pentru sezonul estival 2006, ministrul mediului a adaugat ca MMGA a investit aproximativ 200 miliarde de lei exclusiv in reabilitarea plajei de la Costinesti, continuand sa se implice si in alte activitati de investitii.
Sulfina Barbu a vorbit despre situatia de la Mamaia, unde existau 178 de beach-baruri, ‘ceea ce este inadmisibil din punctul de vedere al protectiei mediului, numarul acestora trebuind sa se reduca la 30’, informeaza Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor /MMGA/..
Amenajarile pe plaje sunt blocate de autoritatile locale, care refuza montarea dusurilor si toaletelor, aduse de reprezentantii Directiei Apelor Dobrogea-Litoral. Ministrul Mediului a dat asigurari ca, in cel mai scurt timp, va verifica personal situatia plajelor si va dispune masurile care se impun, in cazul nerespectarii conditiilor contractului.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *