Stiri si noutati

Cu un profit de 89 milioane ?, BCR isi consolideaza pozitia de lider de piata

BCR a inregistrat in primele sase luni ale acestui an cresterea bilantului si a volumului creditelor neguvernamentale si rezultate financiare bune, fapt ce dovedeste consolidarea pozitiei pe piata bancara autohtona.

La sfarsitul primului semestru, banca a inregistrat un profit net de 3.613,2 miliarde lei, aproximativ 89 milioane euro, cu 46,2% mai mult fata de aceeasi perioada din anul 2003. Activele totale ale BCR au fost, la sfarsitul primului semestru, de 202.116,6 miliarde lei, circa cinci miliarde euro, cu 13,43% mai mult fata de finele anului trecut, iar profitul net a insumat 3.613,2 miliarde lei, echivalentul a 89 milioane euro. In ceea ce priveste capitalurile proprii ale institutiei bancare, acestea s-au majorat cu 6,1% fata de decembrie 2003, insumand aproape 31.939 miliarde lei.

"La sfarsitul primului semestru, banca a inregistrat un profit net de 3.613,2 miliarde lei, aproximativ 89 milioane euro, cu 46,2% mai mult fata de aceeasi perioada din anul 2003."

Creditele au crescut cu 10,8%

Soldul creditelor acordate de BCR a fost, la sfarsitul lunii iunie, de 90.000 de miliarde lei, cu 38,25% mai mult decat la sfarsitul lunii iunie a anului trecut si cu 10,8% mai mult decat cel inregistrat cu sase luni inainte. Totodata, ponderea detinuta de imprumuturile acordate sectorului privat in totalul creditelor neguvernamentale a crescut cu 9,6% comparativ cu luna iunie a anului trecut si cu 4,2% fata de luna decembrie 2003, ajungand la 91% la sfarsitul lunii iunie a.c. IMM-urile detin peste 34% din soldul creditelor neguvernamentale acordate de BCR.

Numarul clientilor a ajuns la 4,2 milioane

Numarul clientilor bancii, persoane fizice si juridice, la data de referinta era de peste 4,2 milioane. Fata de numarul clientilor inregistrati la sfarsitul anului 2003, acesta a inregistrat o crestere de circa 8%. "Misiunea noastra este sa oferim clientilor solutii adecvate, sa-i sprijinim si sa le dam posibilitatea sa-si consolideze si sa-si dezvolte afacerile", a declarat presedintele executiv al BCR, Nicolae Danila.

Populatia, client prioritar pentru BCR

Ca principal depozitar al resurselor financiare ale populatiei, BCR isi urmeaza strategia de dezvoltare a ofertei de produse si servicii destinate satisfacerii cerintelor si asteptarilor acestui segment de clienti. Creditele acordate persoanelor fizice au crescut in valoare cu 108,3% fata de decembrie 2003, ajungand la peste 26.000 miliarde lei, ceea ce inseamna aproape 29% din portofoliul total de credite al BCR. Numarul cardurilor active emise de banca a depasit 1,3 milioane.

In cursul primului semestru din acest an, BCR a lansat patru produse noi destinate persoanelor fizice si a acordat facilitati suplimentare pentru alte sase produse care existau deja in portofoliul bancii.

Comisioane reduse cu 50%

BCR a redus, de la inceputul acestei luni, la jumatate comisionul de retragere de numerar din conturile de carduri in lei emise de banca la tranzactiile efectuate in reteaua proprie de ATM-uri. Noul comision este de numai 0,1% din valoarea tranzactiei (minimum 2.000 lei pe tranzactie), fata de 0,2% pana la data precizata. In plus, pensionarii si studentii pot sa efectueze tranzactii la ATM fara a plati comisioane. Pentru a beneficia de exceptarea la plata comisionului, un pensionar trebuie sa completeze o cerere la care va anexa o copie a talonului de pensie. Pentru studenti, banca acorda exceptarea la plata comisionului in urma solicitarii primite din partea fiecarei institutii de invatamant cu care BCR a incheiat un contract-cadru pentru plata burselor prin intermediul cardurilor.

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *