Stiri si noutati

Cursuri de perfectionare pentru producatorii agricoli din Bihor

Perfectionarea continua a producatorilor agricoli se afla in permanenta atentie a consultantilor bihoreni, in prezent fiind in derulare un curs in localitatea Diosig pentru 40 de producatori.

De asemenea, alti 200 de producatori agricoli din localitatile Tamaseu, Ineu, Salonta, Cefa si Madaras, au parcurs o serie de cursuri teoretice si practice, absolventii urmand a sustine examenul de absolvire, incepand cu saptamana viitoare.

De curand, a avut loc deschiderea oficiala a cursului de agricultor si crescator de animale si pentru locuitorii comunei Soimi. Pentru a fi la curent cu toate noutatile aparute in domeniul agricol, cei 40 de producatori agricoli inscrisi pentru o perioada de sase luni vor urma modulele stabilite in program, iar la final va avea loc un examen, in urma caruia absolventii vor primi o diploma recunoscuta de Ministerul Agriculturii, Padurilor, Apelor si Mediului.

Cu ocazia deschiderii oficiale a cursului din comuna Soimi, a fost invitat un reprezentant al societatii INTERCAS SRL, care a prezentat oferta firmei privind dotarea fermei de taurine si porcine la standarde UE. Din paleta de servicii oferite de firma putem aminti: Proiectari, modernizari, dotari grajduri, Sisteme de alimentare cu energie, Sisteme de preparare a furajelor, Sisteme de alimentare automata, Instalatii de muls, Tancuri de racire lapte, Echipamente tehnica frig, Instalatii de procesare lapte, Analizoare calitate lapte. Pentru toate cele mentionate mai sus, firma asigura servicii de consultanta, proiectare, service.

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *