Stiri si noutati

Premierul anunta ca, in 2006, salariile bugetarilor vor creste cel putin cu indicele inflatiei

Primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu a anuntat marti, la postul public de radio, ca salariile bugetarilor vor fi majorate in 2006, cu un procent care inca nu a fost stabilit, dar care va fi egal cel putin cu indicele de inflatie.
Tariceanu a amintit totodata ca in ultimele 12 luni, din octombrie 2004 pana in octombrie 2005, salariile bugetarilor au crescut cu 50 la suta. El a precizat ca s-au acordat mai multe majorari salariale, la care s-a adaugat si sporirea veniturilor prin introducerea cotei unice de impozitare, iar pensiile au crescut in urma recalcularii.
Premierul a admis ca exista inca unele nemultumiri cu privire la salarii. "Oamenii ce credeti ca se asteapta, sa traiasca de la an la an mai prost sau mai bine? Eu cred ca, intr-un fel, este, daca vreti, omenesc, e legitim ca oamenii sa doreasca sa castige mai bine", a spus Calin Popescu-Tariceanu.
?eful executivului si-a exprimat speranta ca, in masura in care competitivitatea si productivitatea economiei vor creste, vor exista si sporiri ale salariilor.
"Daca noi vom reusi sa mentinem un ritm de crestere a economiei de cinci la suta anual pe urmatorii opt ani, in aceasta perioada, la orizontul a opt ani, PIB-ul Romaniei se va dubla si sigur ca si cresterile salariale, veniturile populatiei vor creste in mod substantial", a afirmat premierul.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *