Stiri si noutati

Rompetrol ar putea inregistra un profit operational de 200 miloane dolari

Rompetrol ar urma sa atinga un profit operational de circa 200 milioane de dolari in 2005, a declarat, miercuri, presedintele Rompetrol, Dinu Patriciu, cu ocazia forumului regional Liderii Noii Europe, organizat la Bucuresti.
"Rompetrol va atinge, cel mai probabil, un profit operational de circa 200 milioane de dolari la sfarsitul anulu in 2005", a precizat Dinu Patriciu, care a spus ca cifra de afaceri va atinge circa doua miliarde de dolari.
In primele sase luni ale anului, Rompetrol a inregistrat un profit operational de 100 milioane dolari, fata de 23 milioane dolari in primul semestru din 2004, si o cifra de afaceri de peste un miliard de dolari, in crestere cu 67 la suta fata de aceeasi perioada din 2004. Grupul a realizat un profit net de circa 81 milioane dolari, in primul semestru dinn 2005, si o cifra de afaceri de peste un miliard de dolari.
Initial profitul operational era estimat la o valoare de 160 milione dolari pentru tot anul 2005.
Rompetrol Rafinare a realizat, in primele sase luni ale anului, un profit net de 71 milioane dolari, cifra de afaceri atingand 989 milioane dolari, in crestere cu 65 la suta fata de aceeasi perioada a anului trecut. De asemenea, profitul operational s-a cifrat 97 milioane dolari, comparativ cu 24 milioane dolari in primul semestru din 2004.
Pentru anul 2005, Rompetrol se asteapta la o cifra de afaceri de peste 2,1 miliarde dolari, in timp ce Rompetrol Rafinare ar trebui sa inregistreze o cifra de afaceri de doua miliarde de dolari.

www.rompetrol.ro

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *