Stiri si noutati

Oxus a renuntat sa preia activele Eurogold din Rom?nia si Ucraina

Compania miniera britanica Oxus Gold PLC a anuntat miercuri ca a renuntat la planurile sale de preluare a activelor detinute de compania miniera australiana Eurogold Ltd la exploatari de aur aurifere din Romania si Ucraina, informeaza AFX.
In comunicatul de presa oficial, Oxus nu a oferit nici un motiv pentru decizia echipei sale de conducere de a renunta la tranzactia de 17,34 milioane lire sterline anuntata la data de 14 iulie 2005. La acea data, Oxus anuntase ca va achizitiona titlurile Explorer SA, divizia de exploatare din Romania, care detine 50 la suta din capitalul Transgold SA, firma care detine o unitate de productie la Baia Mare. Tranzactia prevedea si preluarea de catre Oxus a tuturor actiunilor emise de catre Eurogold (Bermuda) Limited, o filiala a Eurogold, care controleaza activele din Ucraina.
Eurogold este o companie australiana, listata la burse din Australia si Marea Britanie. Oxus Gold este o companie din Marea Britanie care detine, in prezent, peste 43 milioane de actiuni Eurogold, echivalentul a 17,44 la suta din capital. In luna iulie a acestui an, Oxus Gold estima ca va deveni un important producator de aur in regiune, pana in 2006, cu o cantitate de circa 200.000 de uncii, extrase in principal din Romania, Kirgizstan, Ucraina si Uzbekistan.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *