Stiri si noutati

Consiliul Concurentei investigheaza companiile Orange, Vodafone si Romtelecom

IT

“”>Consiliul Concurentei a declansat o investigatie avand ca obiect un posibil abuz de pozitie dominanta savarsit de companiile Orange Romania, Vodafone Romania si Romtelecom, in urma sesizarilor venite din partea unui operator de telefonie fixa, informeaza Consiliul Concurentei.
Posibilul abuz de pozitie dominanta al Orange si Vodafone vizeaza interzicerea accesului operatorului reclamant la serviciul de terminare a apelurilor internationale si a celor nationale (care provin din retelele altor operatori nationali) in retelele celor doi operatori de telefonie mobila.
In ceea ce priveste compania Romtelecom, posibilul abuz de pozitie dominanta s-a materializat prin refuzul de acordare a accesului in reteaua sa operatorului de telefonie fixa reclamant.
In cadrul investigatiei vor fi analizate atat pozitia detinuta de catre fiecare dintre companiile reclamante pe piata relevanta, cat si comportamentul pe piata al acestor agenti economici in relatie cu concurentii si beneficiarii serviciilor lor si, totodata, existenta unei eventuale intelegeri anticoncurentiale intre agentii economici reclamati.
Legea concurentei interzice folosirea in mod abuziv a unei pozitii dominante detinute de catre unul sau mai multi agenti economici pe piata romaneasca sau pe o parte substantiala a acesteia, prin recurgerea la fapte anticoncurentiale, care au ca obiect sau pot avea ca efect afectarea activitatii economice sau prejudicierea consumatorilor.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *