Stiri si noutati

Servicii Internet destinate oamenilor de afaceri greci din Romania

IT

INFOTE, o filiala a companiei Hellenic Telecommunications Organization SA (OTE), a lansat vineri in Romania un portal Internet destinat oamenilor de afaceri greci din tara noastra.

Portalul numit The Greek Business Network este conceput pentru companiile care doresc sa colaboreze intre ele, sa stabileasca noi contacte de afaceri, sa caute si sa ofere oportunitati de afaceri, sa-si promoveze produsele sau serviciile in intreaga lume. "Piata romaneasca reprezinta o prioritate pentru noi datorita numarului mare de investitori greci de aici", a declarat pentru Rompres reprezentantul INFOTE, Ioannis Vassilaras.

In faza pilot, care a durat doi ani, portalul a fost vizitat de un numar de 1.800 companii din 70 tari. "Cu toate acestea", a precizat Vassilaras, "cred ca am ajuns tarziu, pentru ca deja pe piata exista un numar mare de firme de profil". 

 INFOTE furnizeaza informatii din toate domeniile de activitate, produsele traditionale fiind Pagini Aurii, Business to Business Directory si serviciul Greek Talking Pages 11811.

In 2004 INFOTE avea un numar de 538 angajati, o cifra de afaceri de 59,33 milioane euro, profitul companiei – 16,92 milioane euro, capitalul total investit fiind de 3,91 milioane euro. "Pentru 2005 ne propunem un profit de 66,6 milioane euro, un profit de 18,8 milioane euro", a afirmat directorul de marketing, Vassilis Kupkis.

OTE detine 54 la suta din actiunile companiei Romtelecom SA, care in 2004 a realizat un profit net de 107,1 milioane euro si o cifra de afaceri de 839,1 milioane euro. In schimb veniturile operationale ale CosmoRom, filiala de telefonie mobila, s-au cifrat la 6,8 milioane euro, in timp ce pierderile s-au ridicat la 15,7 milioane euro.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *