Stiri si noutati

Ford a demarat productia de motoare pe baza de hidrogen

“”>Ford a anuntat ca a inceput productia comerciala de motoare de 6,8 litri, care folosesc drept combustibil hidrogenul si care la finele anului vor echipa flota de microbuze pentru transportul de pasageri, informeaza agentia EFE.
Producatorul de autovehicule este prima companie din lume care a inceput productia de motoare construite special pentru a functiona cu hidrogen.
Vicepresedintele pentru cercetare al Ford, Gerhard Schmidt, a semnalat ca ‘acest motor reprezinta o etapa importanta in eforturile de cercetare depuse de angajatii Ford in domeniul tehnologiei pe baza de hidrogen’.
Motorul cu hidrogen dezvoltat de Ford are o capacitate de 6,8 litri si va fi montat pe microbuzul 450 al companiei, destinat, in principal, clientilor din Florida.
Ford a subliniat ca motoarele cu hidrogen au un randament ridicat, noxele sunt aproape nule si poate fi combinat usor cu motoare electrice, pentru a crea autovehicule hibrid.
Compania a indicat ca flota de microbuze cu motoare cu hidrogen va furniza ‘o experienta valoroasa lumii reale’, care va permite dezvoltarea noii generatii de motoare.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *