Stiri si noutati

Cel putin opt banci vor participa la privatizarea CEC

Cel putin opt banci sunt asteptate sa-si depuna, pana pe 31 august, scrisorile de intentie in vedrea participarii la privatizarea Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC), potrivit unui comunicat al Dow Jones Newswires, remis marti Rompres.

Pana in prezent, si-au confirmat participarea grupul bancar franco-belgian Dexia si France Societe Generale. Erste Bank din Austria este, de asemenea, interesata in achizitionarea CEC, dar inca nu si-a anuntat participarea. De asemenea, banca OTP a Ungariei, Reiffeisen Centralbank Austria si Rabobank Group din Olanda, dar si Banca Nationala a Greciei (BNG) si EFG Eurobank Ergesias SA Grecia si urmeaza sa-si depuna scrisorile de intentie.

Potrivit comunicatului, CEC este o buna oportunitate in regiunea Europei Centrale si de Est pentru investitorii care doresc sa evolueze in domeniul de retail banking, deoarece regiunea este una cu o crestere economica rapida, in conditiile in care Romania spera sa adere la UE in 2007 si si-a propus sa privatizeze intreg sectorul bancar.

CEC are in prezent circa 1,3 miliarde active si o retea de 1.400 filiale. In acelasi timp, Romania va vinde actiunile BCR, cea mai mare banca./

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *