Stiri si noutati

aLtitudini, o noua revista de cultura

Singura revista de cultura de societate din Romania, aLtitudini, se lanseaza pe piata pe data de 2 martie. Imbinand eforturile convergente ale reprezentantilor societatii civile romanesti, revista vine in intampinarea celor care simt nevoia sa isi exprime si sa isi dezvolte identitatea culturala, prin mijloace proprii, potrivite contextului in care fiecare dintre noi isi desfasoara activitatea.

Revista reprezinta suportul ideal, ce poate contribui la echilibrarea discursurilor culturale, la extinderea spatiului in care creativitatea neomoderna si gandirea liberala pot fi exprimate. Publicatia va fi vizibila si la indemana turor celor care stiu si vor sa o foloseasca. Ariile culturale, de interes generalist, privind societatea romaneasca actuala sunt fi acoperite de personalitati ale spatiului civic precum Nestor Ratesh, Gabriel Andreescu, Mihai Chirilov, Emilia Drogoreanu, Adrian Paul Iliescu, Sorin Adam Matei, Mihaela Miroiu, Victor Neumann, Tatiana Niculaescu, Valentin Protopopescu, Alina Purcaru si multi altii, interactiunea cu acestia fiind posibila. Revista are numerosi colaboratori, personalitati intelectuale din intreaga tara si din diaspora romaneasca, dar si tineri autori in curs de afirmare. Subintitulata Cultura & societate, aLtitudini este o revista de cultura liberala, cu urmatoarele sectiuni: „Actualitatea politica”, „Actualitatea culturala”, „Dosar”, „Interviu”, Comentarii pe domenii editoriale („Literatura”, „Filozofie”, „Stiinte politice”, „Arte” etc.). aLtitudini este o revista cu program democratic, european, pro-occidental. Noutatile artistice ocupa un loc aparte in structura publicatiei, combinandu-se comentariile asupra artelor traditionale cu cele privitoare la cultura urbana, alternativa, experimentala.

„aLtitudini reprezinta singura revista de cultura de societate din Romania, ce va aduce laolalta toate zonele creativ-culturale, fie ca vorbim despre actualitatea politica, de cea culturala sau de dosare pe teme sociale. Este e publicatie deschisa cautarilor creative si, in acelasi timp, celor care adera la valorile democratiei contemporane”, conform declaratiei Adrianei Petrescu, Managing Director aLtitudini.

Avand un format tabloid, cu un cuprins de 48 de pagini, revista se va bucura de un design inedit, atragator si va aparea pe data de 1 a fiecarei luni.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *