Stiri si noutati

Cifra totala de afaceri a intreprinderilor din industrie a inregistrat o majorare cu 5,5 la suta, in luna iunie

“”>Cifra totala de afaceri a intreprinderilor cu activitate principala de industrie a inregistrat in primul semestru al anului, in termeni reali, o majorare cu 5,5 la suta fata de perioada similara din 2005, potrivit datelor centralizate de Institutul National de Statistica /INS/.
In luna iunie, cifra totala de afaceri a crescut cu 10,7 la suta comparativ cu aceeasi perioada din 2005.
Potrivit INS, in perioada mentionata volumul cifrei de afaceri a intreprinderilor cu activitate principala de comert cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) s-a situat cu 25,1 la suta peste nivelul inregistrat in perioada similara 2005, cresteri mari obtinandu-se la vanzarile de marfuri alimentare, bauturi si tutun (+30,2 la suta).
In luna iunie 2006, cifra de afaceri obtinuta din comertul cu amanuntul a fost mai mare cu 27,2 la suta comparativ cu luna iunie 2005 (+24,4 la suta la marfuri alimentare, bauturi si tutun si +29,5 la suta la marfuri nealimentare).
Volumul cifrei de afaceri a intreprinderilor cu activitate principala de comert cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, de comert cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule inregistrat in primul semestru al anului a fost mai mare cu 16,5 la suta fata de nivelul din perioada similara din 2005. Cifra de afaceri obtinuta din aceasta activitate in luna iunie 2006 a fost mai mare cu 11,5 la suta, comparativ cu iunie 2005, datorita cresterii cifrei de afaceri obtinuta, in principal, din comertul si intretinerea de autovehicule (plus 18,7 la suta).
Din activitatea de servicii de piata prestate populatiei in perioada 1 ianuarie-30 iunie a rezultat o cifra de afaceri cu 4,9 la suta mai mare fata de perioada similara din 2005. In raport cu luna iunie din anul precedent, in luna iunie 2006 s-a inregistrat o crestere de 20,3 la suta.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *