Stiri si noutati

Doriti castiguri mari? Luati in considerare un MBA

MBA-urile atrag din nou salariile mari, declara CNNMoney, meritand din nou sa ai un MBA. Dupa criza dotcom, cei ce posed un MBA castiga din nou bani multi si sunt mai cautati, declara USA Today.

Salariile pentru proaspetii absolventi de MBA in America au ajuns in 2005 la suma record de $106,000 pe an, o crestere de 13.5% fata de 2004, arata sondajele efectuate de catre Graduate Management Admissions Council (GMAC). In media, o banca de investitii a platit in 2005 ca bonusuri suma de 40 000$ unui proaspat absolvent de MBA. Firmele de consultanta si bancile de investitii angajeaza din nou masiv, dupa ce in recesiunea ce a avut loc de curand, au redus semnificativ numarul de locuri de munca. Dar cererile de angajare adresate posesorilor de MBA vin si din sectorul industriei sanatatii si a tehnologiei, a guvernului sau a sectorului non-profit.

Si, in timp ce mai mult de 100 000 de diplome MBA sunt acordate in SUA in fiecare an, acest numar este asteptat sa creasca constant impreuna cu numarul studentilor ce s-au inscris la Graduate Management Admission Test, o etapa intermediara, in ultimii doi ani.

BizWords.ro

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *