Stiri si noutati

Este mai bine sa cumperi, sa construiesti sau sa inchiriezi noul tau birou?(3)

Raspunsul la aceasta intrebare este il voi da printr-un exemplu concret: sa ne imaginam ca sunteti o firma mica de ingineri de 12 persoane si chiria pentru cele doua birouri va creste intr-un an.

Aveti nevoie de un birou mai mare. Ar fi mai bine sa cumparati, sa construiti sau sa inchiriati unul? Cu siguranta cel mai bine e sa-l inchriati! Aveti nevoie de o combinatie de birouri inchise si un spatiu deschis pentru punctele de lucru, una sau doua sali de conferinte, o zona pentru receptie, o camera in care se afla serverul si o bucatarie.

Daca chiar vrei sa fii proprietar de locatie, optiunea de a o cumpara este una mai buna dar mai costisitoare! Odata ce esti proprietar trebuie sa ai in vedere mai multe aspecte: va trebui sa platesti taxele anuale si sa mentii relatii stranse cu eventualii clienti carora le-ai putea inchiria o parte din spatiul tau.

Daca cladirea este suficient de spatioasa, vei avea loc sa-ti extinzi afacerea! In cele mai multe cazuri inchirierea este cea mai practicata si convenabila optiune pentru o afacere mai mica; dar inainte de a incepe sa vorbesti cu cineva ar trebui sa-ti calculezi exact de cat spatiu ai nevoie!

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *