Stiri si noutati

Scrisoarea de intentie potrivita

Caracteristicile unei scrisori de intentie bune:
– nu are greseli de ortografie;
– este adresata persoanei care trebuie. De obicei numele este specificat in anunturile companiilor;
– este personala. Foloseste propriile cuvinte. Impactul este mai mare decat daca suna ca si cum ai fi copiat dintr-o carte.
– arata ca stii ceva de companie. Asta implica ca i-ai ales pentru ca stii cine sunt si cu ce se ocupa si nu ai mai trimis inca o cerere de angajare asa, la intamplare.
– anunturile contin de obicei descrieri a ceea ce isi doresc angajatorii. Arata-le in scrisoarea ta de intentie ca detii abilitatile specificate de ei.

Forma:
Formula de adresare
Primul paragraf. Explici scopul scrisorii (aplici pentru o anumita pozitie), cum ai auzit de faptul ca pozitia respectiva este disponibila. Spune in cateva cuvinte de ce crezi ca aceasta pozitie este benefica pentru tine si companie. Acest paragraf trebuie sa fie clar si concis si, pe cat posibil, entuziast.

Corpul scrisorii. Se pune accent pe ce ai tu de oferit. Convinge-i pe cei care citesc ca ar trebui sa iti ofere interviul pe care il ceri in primul paragraf. Fa conexiuni intre nevoile lor si abilitatile pe care tu le ai. Poti porni de la cerintele pe care le-au specificat angajatorii in anunt. Incearca sa sustii fiecare afirmatie printr-un fapt care apare si in CV. Ca si forma este mai bine sa folosesti mai multe paragrafe scurte decat un bloc mare de text. E bine sa folosesti limbajul specific industriei respective, acesta fiind un mod de a demonstra veridicitatea afirmatiilor tale.

Paragraful final.Contine concluzia: ai scris pentru ca iti doresti sa fii chemat la interviu. Specifici in ce mod vei reveni pentru un raspuns. De obicei, cam dupa o saptamana poti sa te interesezi cum a fost primita cererea ta. Nu uita formula de salut de la sfarsit si sa te semnezi.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *