Stiri si noutati

e-BCR – “internet-banking”

Banca Comerciala Romana (BCR) a primit "Premiul pentru cel mai performant serviciu de internet-banking in 2004" pentru solutia informatica e-BCR, decernat de revista "e-Finance", in cadrul conferintei nationale cu tema "Convergenta pietelor IT&C si financiar – bancara 2005", organizata de Finmedia, informeaza BCR.

"Acest premiu confirma, inca o data, faptul ca BCR ofera servicii si produse romanesti de calitate europeana, apte sa satisfaca nevoile clientilor. Marele nostru castig il constituie parteneriatul durabil pe care il construim cu clientii, bazat pe incredere si avantaj reciproc", a declarat Natalita Hurduc, vicepresedinte executiv al BCR.

Natalita Hurduc a precizat ca, prin programul propriu de investitii, banca a utilizat, in 2004, 29 milioane echivalent euro, in principal pentru dezvoltarea si modernizarea sectorului IT, a activitatii de carduri si de caserie, precum si a retelei teritoriale de unitati, pentru acest an fiind alocata o suma de peste 55 milioane echivalent euro, din care pentru IT circa 30 milioane echivalent euro.

Specialistii revistei au facut evaluarea pe baza unor criterii strict obiective referitoare la posibilitatile si facilitatile oferite utilizatorilor de fiecare serviciu de Internet Banking operational in Romania (servicii oferite, grad de securizare, costurile si avantajele clientilor, volumul mediu lunar tranzactionat, numarul de utilizatori, valoarea comisioanelor, vechimea serviciului).

 Un studiu recent al Insomar arata ca primele doua banci din Romania cunoscute ca furnizoare de Home Banking si Internet Banking sunt BCR, cu 58 la suta, respectiv 48 la suta, urmata de BRD, cu 51,8 la suta si, respectiv, 40 la suta.

BCR are aproape 3.000 de clienti pentru serviciul de Internet Banking (e-BCR) si circa 6.000 de clienti pentru aplicatia Home Banking (MultiCash BCR). Studiul Insomar mai arata ca utilitatea serviciului Home Banking a primit 4,16 puncte din 5 posibile, iar Internet Banking – 4,12 puncte, aceste doua canale de distributie electronica a serviciilor bancare urmand sa aiba cea mai mare utilizare, in viitor, in defavoarea Mobile Banking-ului.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *