Stiri si noutati

MCTI lanseaza licitatia pentru proiectul Ghiseul virtual de plati

Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI) anunta organizarea licitatiei deschise pentru atribuirea contractului “Ghiseu virtual de plati”, documentatia pentru elaborarea si prezentarea ofertei putand fi ridicata de la sediul MCTI.

Prin aceasta licitatie deschisa, ministerul isi propune sa achizitioneze o solutie informatica care sa faciliteze plata on-line, prin intermediul cardului bancar, a debitelor catre bugetul de stat si bugetele locale. Ofertantii vor trebui sa depuna oferta pentru intreaga gama de servicii si produse solicitate: servicii de editare a produselor software, servicii de consultanta si furnizare de software, calculatoare si alte echipamente informatice si servicii de retea pentru comunicatii de date. Pretul unui exemplar din documentatia pentru elaborarea si prezentarea ofertei este de 30 RON si se achita prin virament la Directia de Trezorerie si Contabilitate publica a Municipiului Bucuresti, in contul RO87TREZ7005005XXX000150.

Data limita pentru solicitarea clarificarilor este 1 septembrie 2005 ora 15,00, iar ofertele pot fi depuse pana in data de 9 septembrie 2005, ora 12,00.

Potrivit MCTI, ofertele, redactate in limba romana, vor fi depuse sau transmise la MCTI pana la data mentionata, urmand ca in ultima zi de depunere a ofertelor sa aiba loc si deschiderea acestora in prezenta ofertantilor. Oferta trebuie sa fie valabila 45 zile, iar termenul limita de prestare a serviciilor este de 75 zile de la semnarea contractului.

Pentru a participa la licitatie, ofertantii trebuie sa prezinte o scrisoare de garantie bancara de participare in valoare de 5.000 lei noi, valabila 45 de zile de la depunerea ofertei.

Ghiseul virtual de plati” se bazeaza pe o solutie informatica si are ca beneficiari institutiile statului catre care populatia are diverse plati de efectuat, cum ar fi taxe, impozite, amenzi, sau contravaloarea altor servicii. Plata se va efectua cu ajutorul cardului bancar, autentificarea realizandu-se pe baza datelor asociate cardului.

De asemenea, proiectul va asigura cresterea transparentei in furnizarea de informatii si servicii publice, va eficientiza utilizarea fondurilor publice, garantand confidentialitatea datelor cu caracter personal si contribuind la asigurarea disponibilitatii informatiilor si a serviciilor publice in format electronic.

In prezent, in Romania exista peste 6,2 milioane de carduri valide. In anul 2005, MCTI a avizat 25 de banci care furnizeaza 34 de instrumente de plata cu acces la distanta, de tip Internet banking, Home banking si Mobile banking.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *