Stiri si noutati

Actiunile SIF au mare cautare

Marius Guta

Principala caracteristica a saptamanii bursiere trecute o reprezinta reducerea tranzactiilor medii zilnice. Astfel, in perioada 9-16 august, valoarea totala a tranzactiilor realizate la Bursa de Valori Bucuresti a fost de 73,19 miliarde lei. Media zilnica, de 14,6 miliarde lei, a fost cu 2,4 miliarde lei mai mica decat in saptamana anterioara. Cea mai mare cautare au avut-o actiunile Societatilor de Investitii Financiare, care au crescut, in perioada mentionata, cu 1-4 %. Ca urmare, indicele BET-FI, care releflecta evolutia celor cinci SIF, a inchis vineri la 4.769,44 puncte, fata de 4.650,09, cat s-a inregistrat in sedinta din 9 august, ceea ce reprezinta o crestere de 164,35 puncte, respectiv 3,44%.

Evolutii bune, de minimum 10 procente, au avut Combinatul de Oteluri Speciale Targoviste (COS), care a crescut cu 13%, Zimtub (ZIM) – +10%, si Turism Transilvania (TRS), care a crescut, de asemenea, cu 10%.

In aceeasi perioada, cea mai semnificativa scadere a pretului de tranzactionare au inregistrat-o actiunile Arctic Gaesti, care au pierdut 14%.

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *