Stiri si noutati

Activele nete ale SIF-urilor au crescut cu peste 23 la suta in primele sapte luni

Activele nete ale societatilor de investitii financiare /SIF/ au totalizat la sfarsitul lunii iulie 3,927 miliarde RON, in crestere cu 2,37 la suta fata de luna anterioara si cu 23,3 la suta fata de sfarsitul anului 2004, conform datelor centralizate de Uniunea Nationala a Organismelor de Plasament Colectiv /UNOPC/.

In euro, activele SIF-urilor la 31 iulie a.c. se cifrau la peste 1,114 miliarde euro, in crestere cu peste 38 la suta fata de finele anului trecut.

Dupa rata de eficienta financiara, pe primul loc se situeaza SIF Moldova – 7,84 la suta, urmat de SIF Banat Crisana – 6,67 la suta, SIF Muntenia – 6,3 la suta, SIF Oltenia – 5,45 la suta, SIF Transilvania – 4,27 la suta, in timp ce SIF Oltenia ocupa primul loc la capitalizare si active nete totale.

Nivelul de capitalizare pe ansamblul SIF-urilor, atins la finele lunii iulie, a fost de peste 4,07 miliarde RON, fiind cu 3,6 la suta mai mare decat activele nete cumulate. SIF Oltenia nu a reusit o capitalizare superioara activului net, iar actiunile sale s-au tranzactionat cu discount (-12,4 la suta), in timp ce actiunile celorlalte SIF-uri s-au tranzactionat cu prime cuprinse intre 10,5 la suta – SIF Transilvania si 20,4 la suta – SIF Banat Crisana.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *