Stiri si noutati

Activitatile organizate de consultantii mehedinteni solicita interesul producatorilor agricoli

Anul agricol 2003 a reprezentat o proba de rezistenta pentru specialistii din reteaua de consultanta agricola si ne putem mandri cu faptul ca, la ora bilantului, realizarile au fost numeroase.

Activitatile desfasurate de consultanti au vizat in primul rand rezolvarea problemelor cu care se confrunta producatorii agricoli implicati in procesul de productie.

S-a avut de asemenea in vedere initierea si integrarea in sistemul unei agriculturi performante a unor noi intreprinzatori, creandu-se astfel un mediu de afaceri util si eficient pe raza judetului Mehedinti.

Dovada sunt cele 187 de exploatatii agricole infiintate cu sprijinul consultantilor agricoli, datorita sfaturilor si modului operativ prin care au fost facute cunoscute producatorilor facilitatile acordate de stat de care pot beneficia, daca se practica o agricultura performanta.

36.016 producatori agricoli au beneficiat in acest an de informatii operative si sfaturi, prin activitati specifice de consultanta, respectiv asistenta tehnica de specialitate, actiuni de popularizare si de invatamant, ziare si pliante acordate gratuit, consultantul fiind considerat de catre multi, "medicul" care pune diagnosticul suferintelor taranului si care vegheaza ca "reteta" administrata de Guvern sa fie corect data.

Cursurile de pregatire profesionala au reprezentat si in acest an obiectivul prioritar al consultantilor mehedinteni, motiv care a facut ca Mehedintul sa realizeze cele mai multe cursuri, astfel ca acele 35 de cursuri sustinute gratuit au fost absolvite de 741 participanti.

Cel mai important este insa faptul ca majoritatea participantilor la aceste cursuri au fost tineri, constienti de eficienta si necesitatea acestora, 243 dintre ei gasindu-si un loc de munca, 36 au propria afacere, iar 172 si-au constituit exploatatii agricole.

Prin realizarea de emisiuni radio-TV, schimburi de experienta intre producatori, specialistii consultantei se afla permanent aproape de producatorii agricoli, informandu-i asupra celor mai noi aparitii tehnologice si legislative.

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *