Stiri si noutati

Administratia Domeniului Public sector 4 s-a privatizat

Cristina Dobre

Administratia Domeniului Public sector 4 este a doua institutie, dupa cea din sectorul 3, care s-a privatizat, transformandu-se in societate comerciala ADPP-4 SA, in urma legiferarii din 30 mai 2002, de catre Camera de Comert si Industrie. Transformarea este legala si aprobata de Consiliul Local al sectorului 4, prin Hotararea nr. 51 din noiembrie 2001, cu atat mai mult cu cat 51% din actionarii societatii sunt membrii Consiliului Local. Pana in prezent, salubrizarea la sectorul 3 se realiza de catre REBU (30% din suprafata stradala) si ADP sector 4 (70%). Primarul sectorului 4, Vasile Mihalache, a declarat ca "era nevoie de aceasta privatizare pentru a ne indrepta spre capitalism.

In plus, prin transformarea ADP in societate comerciala, se pot economisi banii publici. La bugetul local va intra si 51% din profitul ADPP SA, plus taxele, impozitele pe cladiri, terenuri de masini si utilaje, TVA, sume care pana acum nu se incasau".

Din aceasta saptamana, se va organiza si licitatia care va decide ce firma de salubrizare va castiga in sectorul 4. Licitatia va dura 60 de zile, iar inca 15 zile sunt pentru contestatii. Din 30 mai pana acum, curatenia in sectorul 4 s-a realizat benevol de catre ADPP SA, care nu va primi nici un ban "pentru ca nu s-a facut comanda", a spus Vasile Mihalache.

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *