Stiri si noutati

Administratorul Agentiei "Pyramid" a plecat in voiaj cu banii clientilor

Ilinca Teodoriu, Stefan Etves

Visul de a petrece un sejur in strainatate poate fi speculat de escroci

Anotimpul vacantelor aduce cu el nu doar sperantele petrecerii unor zile de concediu cat mai relaxante, ci si grijile legate de alegerea celei mai bune destinatii, in functie de bugetul disponibil. De cele mai multe ori, agentiile de turism sunt cele care raspund de reusita voiajului. Daca, in majoritatea cazurilor, concediile promise devin realitate, exista si numeroase situatii nefericite, in care clientii agentiilor de turism isi pierd nu doar banii platiti pe bilete, ci sunt nevoiti sa-si petreaca vacanta pe la sectiile de Politie.

Acesta este si cazul unui grup de sase romani, care au achitat 55 milioane de lei Agentiei de turism Pyramid Investments Group, suma ce reprezenta contravaloarea biletelor pentru petrecerea unei vacante la Paris. Insa, cu cateva zile inainte de plecare, turistii au avut surpriza sa constate ca societatea respectiva isi incetase activitatea, fara sa-si respecte angajamentele. Surpriza a fost cu atat mai mare, cu cat cei sase fusesera programati in prealabil, de o angajata a societatii de turism, in vederea ridicarii vaucerelor aferente excursiei.

Contractul n-a mai fost onorat

Potrivit contractului nr. 361/2002 incheiat intre Cristina I., in calitate de beneficiar, si Pyramid Investments Group, in calitate de prestator de servicii, agentia se angaja sa asigure transportul cu autocarul pana la Paris, cazare patru nopti, turul orasului si vizitarea obiectivelor turistice. Ulterior, alte cinci persoane din anturajul Cristinei I. au optat pentru aceeasi excursie, formandu-se astfel un grup de sase persoane.

Cu zece zile inainte de a pleca in vacanta, dupa ce au achitat integral suma de 55.486.014 lei (moment in care a fost semnat un alt contract de prestari servicii), membrii grupului au constatat ca angajatii Pyramid Investments Group au disparut, iar sediul societatii a fost inchis.

Incercand sa afle ce s-a intamplat, cei sase i-au contactat pe salariatii agentiei. Acestia nu au putut oferi un raspuns clar, motivand fie ca sunt in concediu, fie ca nu au mai putut intra in sediul firmei de o perioada destul de lunga. Totodata, angajatii au specificat ca nu au reusit sa-l contacteze pe Gheorghe Badescu, administratorul Pyramid Investments Group, de mai multa vreme.

Politia confirma povestea turistilor

Pentru ca Gheorghe Badescu nu a fost de gasit, cei inselati s-au adresat Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului, dar si Politiei. Ca urmare, potrivit surselor din Politie, Gheorghe Badescu este dat in urmarire locala de circa sase luni. "Administratorul Agentiei de turism Pyramid Investments Group este invinuit de inselaciune si risca o pedeapsa cuprinsa intre trei si cinci ani de inchisoare. Pana in momentul actual, desi am facut verificari la adresa sa, la morga si diferite penitenciare, Gheorghe Badescu este de negasit", sustin sursele citate. Acestea au subliniat ca prezenta invinuitului la proces nu este obligatorie, intrucat, cu dosarul intocmit de Politie, cazul va fi judecat in lipsa inculpatului. "Badescu poate fi condamnat in lipsa. In functie de sentinta, el va fi dat in urmarire generala", au conchis sursele citate.

Atentie cui va incredintati banii!

Cazul prezentat este insa doar una dintre inselaciunile comise de Gheorghe Badescu. Surse judiciare, care au dorit sa-si pastreze anonimatul, ne-au declarat ca, prin intermediul Pyramid Investments Group, Badescu a dat un "tun" de peste un miliard de lei unui celebru hotel din Mamaia, motiv pentru care este anchetat, intr-un alt dosar.

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *