Stiri si noutati

Agentia Sapard a reziliat p?na in prezent 35 de contracte

Agentia Sapard a reziliat pana in prezent 35 de contracte, ceea ce reprezinta 2,3 la suta din totalul proiectelor contractate de beneficiari publici si privati, potrivit datelor furnizate de Agentia Sapard.

Nerespectarea clauzelor contractuale este principalul motiv al rezilierii contractelor Sapard, la fel ca si imposibilitatea de a continua implementarea proiectului.

Potrivit Sapard, contractele au mai fost reziliate si din cauza beneficiarului, care nu a realizat investitia sau nu a raspuns notificarilor repetate de depunere a cererilor de plata. Totodata, au fost si cazuri cand beneficiarul a solicitat rezilierea contractului.

Agentia Sapard monitorizeaza permanent toate proiectele realizate cu bani europeni, atat proiectele care au beneficiari publici (consilii locale) cat si cele cu beneficiari privati. Oficialii Sapard au anuntat ca in maxim 10 zile vor prezenta un raport preliminar cu cele 30 de controale efectuate in toate regiunile tarii la proiectele de infrastructura realizate prin programul Sapard.

Pana in prezent, din datele furnizate de Sapard reiese ca sunt peste 2.393 beneficiari care au accesat fondurile programului Sapard, dintre acestea 1.500 fiind beneficiari publici, iar 893 privati.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *