Stiri si noutati

Agentii economici care importa si exporta produse agricole vor trebui sa faca dovada banilor necesari pentru aceste operatiuni

Agentii economici care deruleaza operatiuni de import si export cu unele produse agricole pe baza unui certificat de import-export vor fi obligati sa puna la dispozitia autoritatilor competente o suma de bani sub forma de depozit in numerar sau scrisoare de garantie bancara, ca asigurare a indeplinirii obligatiei asumate, in conditiile prevazute de lege, conform proiectului de lege privind sistemul de garantii pentru importul si exportul produselor agricole votat vineri de comisiile reunite de agricultura si industrii si servicii din Camera Deputatilor.
Deputatii au mai aprobat si proiectul de lege privind instituirea de certificate de import si export pentru produsele agricole. Potrivit acestuia, sistemul de certificate va introduce obligativitatea pentru agentii economici sa deruleze operatiunile de import si export cu produse agroalimentare pe baza unui certificat de import sau de export eliberat de autoritatea competenta.
Cele doua proiecte de lege fac parte din angajamentele asumate de Romania in procesul de integrare in Uniunea Europeana.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *