Stiri si noutati

Alpha Bank Romania acorda credite ipotecare "la pachet"

Alpha Bank Romania a lansat, ieri, creditul ipotecar "Alpha Housing 825", considerat a fi unul dintre cele mai flexibile produse din aceasta gama. Acestui produs ii este asociat si un card de credit, cu un overdraft de 10% din valoarea creditului. Cu alte cuvinte, persoanele care contracteaza produsul mentionat beneficiaza si de un card de credit cu un "descoperit de cont" de maximum 2.000 de euro sau echivalentul in lei.

Perioada de gratie de sase luni

Noul tip de credit ipotecar poate fi utilizat pentru construirea, amenajarea sau achizitionarea unei locuinte. Acesta are un termen de rambursare de pana la 25 de ani si o perioada de gratie de sase luni, in cazul constructiei unei locuinte.

"In timp ce Alpha Housing 810 este numai pe zece ani si cu o dobanda fixa, noul produs are o scadenta pana la 25 de ani si o dobanda variabila", a declarat intr-o conferinta de presa presedintele bancii, Elefterios Ioannou.

Dobanda este variabila

Dobanda variaza in functie de suma imprumutata. Astfel, la credite de peste 25.000 de euro, Alpha Bank solicita o dobanda de 8,5% pe an la imprumuturile in dolari, 9,25% la euro si 24% la lei. Pentru sume cuprinse intre 10.000 si 25.000 de euro, dobanda se ridica la 9,5% pe an in cazul denominarii in dolari, 10,25% pentru euro si 25% la imprumuturile in lei.

Persoanele care solicita sub 10.000 de euro vor plati dobanzi cu un punct procentual mai mari atat in cazul creditelor in valuta, cat si pentru cele in lei. Clientul va plati o taxa de eligibilitate de 20 de dolari, daca dosarul este acceptat, si cheltuieli initiale de 0,5% din valoarea creditului. In cazul platii anticipate, banca percepe un comision de 2% din valoarea platita inainte de scadenta. Clientii au posibilitatea de a realiza conversia creditului de la dobanda fixa la dobanda variabila sau dintr-o moneda in alta. Pentru aceasta optiune, banca solicita un comision de 2%.

Venitul minim – 200 de dolari

Venitul minim pentru a beneficia de un credit ipotecar acordat de Alpha Bank este de aproximativ 200 de dolari. "Avand in vedere dinamica inregistrata in tarile vecine, estimam ca in urmatorii trei-patru ani piata creditului ipotecar va atinge 1,2-1,4 miliarde de dolari. Trebuie avute in vedere, insa, si sursele de finantare ale bancilor", a afirmat vicepresedintele bancii, Sergiu Oprescu. Trei sferturi din creditele ipotecare acordate de Alpha Bank sunt denominate in dolari.

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *